Syyskasvi_ruponen_2020_2
Videojuttu

Syyskasvi-Ruponen esittelee tämän vuoden uutuudet ja jo markkinoilla olevat syysvehnälajikkeet

Syyskasvi-Ruponen perehtyy tällä kertaa syysvehnien virallisiin lajikekokeisiin, ja kertoo myös omia kokemuksiaan. Tarjolla on kattaus syysvehnälajikkeita: ominaisuuksia ja laatudataa.

Piensiemenkylvo

Haluatko lukea koko jutun? Tilaa AGRImedia!

Meillä on tarjolla hyödyllistä ammattiasiaa yrityksen kehittämisestä ja tuloksen tekemisestä.

Kommentit:

 1. Olipa hyvä, uudella tavalla esitelty syysvehnälajikkeiden tietopaketti. Erityisesti kiinnostuin lajikkeiden valkuaispitoisuus ryhmittelystä. Usein viljelijät valitsevat lajikkeen suurimman satopotentiaalin perusteella. Olisiko kuitenkin parempi keskittyä parhaiden valkuaista tuottavien lajikkeiden viljelyyn. Varmistuisi leipävehnä ja siitä saisi myös viljelijä valkuaishintalisää.
  Ja puimaankin pääsisi aikaisemmin.

  Lasse Somerolta

  1. Kiitos palautteesta Lasse!
   Kuten videollakin totesin, mulle hyvä kombinaatio on ollut pitää kahta lajiketta (viittaus riskeihin) , jolloin on satoisaa matalampaa valk. lajiketta ja aikaista korkeamman valk. ja alemman sadon lajiketta. Suotuisaa talvehtimista toivottaa: Syyskasvi -Ruponen

 2. Tehdään tuohon sellainen oikaisu, että kaikki videolla (VAB) Viljelijän AvenaBernerin myyntiin merkityt lajikkeet eivät ole valtakunnan tasolla heidän myynnissään. Tässä on pientä aluellista vaihtelua.

Vastaa

JOKO LUIT NÄMÄ?

Lisää artikkeleita