VD Mathias Lindholm och Försäljningschef Dennis Grankvist 1
Videojuttu
Kuva: Kronos

Kronokselle tunnustusta kansainvälisillä Elmia Wood -metsämessuilla

Elmia Wood 2022 Innovation Award Silver-palkinnon sai Kronoksen metsävaunujen puoliautomaattinen tukijalkojen ohjausjärjestelmä.

Yli satavuotias kruunupyyläinen Kronos valmistaa metsäkuormaimia ja -vaunuja, vesakkomurskaimia ja äkeitä.

Yrityksen uusi metsävaunujen puoliautomaattinen tukijalkojen ohjausjärjestelmä palkittiin kesäkuun alussa Elmia Woodissa, joka on Ruotsin Jönköpingissä järjestettävä maailman suurin kansainvälinen metsämessutapahtuma.

Kronos kertoo tiedotteessaan, että SSC eli Smart Stabilizer Control palkittiin Elmia Wood 2022 Innovation Award Silver-palkinnolla.

Kilpailun tuomaristo kehui palkittua järjestelmää seuraavasti: ”Smart Stabilizer Control tekee vaunun käyttämisestä helpompaa ja sujuvampaa. Järjestelmä ohjaa tukijalkoja ja se nopeuttaa työtä sekä antaa käyttäjälle pehmeämmän kokemuksen. Järjestelmä lisää tuottavuutta ja vähentää samalla kulumista.”

Kronoksen myyjä sekä SSC:n tuotekehityksessä osana työskennellyt Dennis Grankvist on erittäin tyytyväinen palkintoon ja kertoo, että innovatiivista kehitystyötä tehdään jatkuvasti.

”SSC on jatkoa aiemmin esittelemillemme Smart Drive sekä Smart Boom Control -järjestelmille. Olemme ylpeitä saadessamme esitellä asiakkaillemme älykkään järjestelmäkokonaisuuden”, Grankvist kertoo.

Smart Drive automatisoi vaunun vetoa käyttäen hyväkseen traktorin CANbus-järjestelmää ja siten helpottaa ohjaamista. Smart Boom Control puolestaan tarjoaa sulavan kärkiohjauksen nostureihin.

Grankvist sanoo, että jokainen metsävaunua käyttänyt tietää kuinka vaikeaa vaunun tasapainotus ja tukijalkojen oikeaan asentoon saaminen voi olla. SSC automatisoi kaiken tämän, jolloin säästyy aikaa ja rahaa.

Katso oheiselta Kronoksen videolta, miten yksinkertaisesti tukijalkoja ohjataan:

Teksti: Liisa Hänninen

Vastaa

JOKO LUIT NÄMÄ?

Lisää artikkeleita