Mainos
Attribut C _ingressikuva

Attribut C – syysvehnän rikat kuriin yhdellä ratkaisulla

Viime syksynä kylvetty syysvehnäala on Suomen historian suurin. Erityisesti Varsinais-Suomessa syysvehnää on kylvetty innokkaasti viime syksynä ja kasvustot näyttivät erittäin hyviltä ennen talvea. Syysvehnän rikkatorjunta on kevään ensimmäisiä toimenpiteitä pellolla ja siihen kannattaa valmistautua hyvissä ajoin miettimällä omalle tilalle parhainta ratkaisua. Jos kasvustot talvehtivat hyvin ja kasvusto näyttää keväällä hyvältä, kannattaa ainevalintaan panostaa ja valita juuri vehnälle räätälöity Attribut C –ratkaisu.

Syysvehnältä voidaan ruiskuttaa yhdellä kertaa sekä leveälehtiset rikat, ohdakkeet ja valvatit sekä heinämäiset rikat. Attribut SG torjuu heinämäiset rikat ja Chekker Plus tuo tehon valvattiin, ohdakkeeseen, pillikkeeseen sekä mataraan ja saunakukkaan. Hukkakaura, peltoluoho ja juolavehnätehot ovat tutkitusti olleet kokeissa erinomaisia. Attribut C on erinomainen ratkaisu myös tilanteissa, joissa on glyfosaattia ei ole päästy ruiskuttamaan syksyllä tai keväällä.

Viljelijäkokemukset puhuvat Attribut C -ratkaisun puolesta

Attribut C on ollut viljelijöiden saatavilla viimeisen kahden vuoden ajan ja monella tilalla sen on todettu olevan tehokkain ratkaisu vehnän rikkojen torjuntaan. Tammisen tilalla Attribut C on ollut käytössä jo kahden kasvukauden ajan. Lohkoilla esiintyneet saunakukka, matara, ohdake ja valvatti on saatu erittäin hyvin kuriin yhden ruiskutuksen taktiikalla.

”Haasteellisissa olosuhteissa saatiin yhdellä aineella moniin rikkoihin teho. Erityisesti juolavehnä on ollut ongelma kun tilalla ei kynnetä, mutta siihenkin saatiin todella hyvä teho Attribut C:llä”, Tammisen tilalta kerrotaan.

Kotimainen kasvinviljelykoetoiminta vahvasti mukana

Attribut C valmistetta on testattu monissa eri kokeissa Suomessa sekä Luonnonvarakeskuksen että NSL koetoiminnan toimesta. Toteuttamalla kokeita Suomen olosuhteissa saadaan ajankohtaista tietoa suoraan suomalaisen viljelijän hyödynnettäväksi. Viimeisenä kahtena kesänä juolavehnätehoja on testattu kahdessa eri rikkapaineessa ja tarkastelun kohteeksi on otettu myös aineiden tehot juolavehnän juuristossa. Attribut C pärjäsi erittäin hyvin molemmissa rikkapaineissa ja myös erot maan alla juuristomassan määrissä olivat selkeät.

Attribut C -valmistetta on testattu NSL:n koeasemalla kahdessa eri rikkapaineessa. Attribut C on ollut selvästi kilpailevaa valmistetta vahvempi valmiste juolavehnää vastaan sekä erittäin voimakkaassa rikkapaineessa että pienemmässä paineessa.

Tutustu tarkemmin Attribut C -ratkaisuun täällä.

Kysy lisää rikkakasvien torjunnasta Bayerin kasvinsuojelutiimiltä!

Minni Tapola

Advisory Representative and Country Coordinator Finland

Puh. 040 568 1165

Sähköposti: minni.tapola@bayer.com

Lotta Poikolainen

Advisory Representative

Puh. 040 353 0854

Sähköposti: lotta.poikolainen@bayer.com

Mainos